Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Πάφος. Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση ΣΑΠΑ


Σήμερα Πέμπτη  αναμένεται να ξεκινήσει η υπόθεση ΣΑΠΑ ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.



Στην τελευταία δικάσιμο της 11ης Νοεμβρίου δόθηκε εκ νέου νέα αναβολή μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Δρ. Ευστάθιου Ευσταθίου.


Ο Δρ Ευσταθίου είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση και αυτός ήταν ο λόγος της προηγούμενης αναβολής.

Ο λόγος που ζητήθηκε εκ νέου αναβολή στην τελευταία δικάσιμο  είναι επειδή στο ενδιάμεσο και ενώ ανάρρωνε ο Δρ. Ευσταθίου είχε ένα μικρό ατύχημα από πτώση.

Στις εξετάσεις που υποβλήθηκε εκ νέου διαφάνηκε ότι χρειάζεται να γίνει άμεση τοποθέτηση ενδοκαρδιακού  απινιδωτή αφού όπως διαφάνηκε παρουσίασε υπερτηριακή ταχυκαρδία.

Η Εισαγγελική Αρχή η οποία εκπροσωπείται από τους  Α’ Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου ζήτησαν χρόνο στην τελευταία δικάσιμο  για να ενημερωθούν για τα ιατρικά πιστοποιητικά που τους προσκόμισε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δρ . Ευσταθίου.

Ο κ. Κέκκος εισηγήθηκε την αναβολή της υπόθεσης μετά απ’ αυτή την εξέλιξη  και όπως αυτός ο χρόνος που δοθεί να χρησιμοποιηθεί προς εκμετάλλευση προκειμένου να προωθηθούν στο δικαστήριο τα παραδεκτά γεγονότα.

Το δικαστήριο μετά από αυτήν την εξέλιξη όρισε την υπόθεση εκ νέου για τις 26 και 27 Νοεμβρίου στις 09:30 το πρωί και ακολούθως τις δυο πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ είχε αναφέρει  πως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του 3ου κατηγορούμενου Δρ. Ευστάθιου Ευσταθίου , και όπως την έχει σκιαγραφήσει ο συνήγορος του, ότι δηλαδή χρειάζεται ο πελάτης του τη χρήση απινιδωτή, θα δοθεί επιπρόσθετος χρόνος.

Είχε εκφράσει  ωστόσο  την ανησυχία του για την εξέλιξη που λαμβάνει η διαδικασία.

Όλοι οι κατηγορούμενοι  αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Έχουν υπογράψει εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή οι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου , εκτός του Γιώργου Σιαηλή που υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματα τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η έξοδος  από το νησί.

Το Κακουργιοδικείο απαρτίζουν οι Π.Ε.Δ. Α. Δαυίδ, Α.Ε.Δ. Δ.Ι.Κίτσιος, και Ε.Δ. ο Κ. Σατολιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: