Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Έτσι ξεκίνησε στο Κακουργιοδικείο Πάφου η υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς



Με την προβολή του υλικού που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του αστυνομικού σταθμού Πόλεως Χρυσοχούς, στα κελιά του οποίου σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός πολίτη από αστυνομικά όργανα άρχισε σήμερα η ακρόαση της υπόθεσης. 


Στην αίθουσα του δικαστηρίου προβλήθηκε το βίντεο από το σταθμό από τη στιγμή που ο παραπονούμενος πολίτης, στις 10 Φεβρουαρίου  του 2014,  μεταφέρεται στο σταθμό από μέλη της ΥΚΑΝ και προβλήθηκαν όλες οι εικόνες που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί από τη συμπλοκή του παραπονούμενου με αστυνομικούς του σταθμού.

Ο παραπονούμενος θα είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στις  14 Δεκεμβρίου που θα συνεχιστεί η υπόθεση ενώπιον του κακουργιοδικείου Πάφου στις 09:00 το πρωί .

Οι δύο αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες για πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, για σκληρή, εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση άλλου προσώπου και για παράνομα βαριά σωματική βλάβη.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Άγγελος Δαυίδ διέταξε  όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, δηλαδή  παρέδωσαν  τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, το όνομά τους έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο των προσώπων που απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα, ενώ έχουν υπογράψει και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ ο κάθε ένας με ένα αξιόχρεο εγγυητή.

Την κατηγορούσα αρχή εκπροσωπεί ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου.

Συνήγοροι υπεράσπισης των δύο αστυνομικών είναι οι δικηγόροι Νικόλας Τσαρδελής και ο Γεώργος Γεωργίου.

Τη σύνθεση του Κακουργιοδικείου απαρτίζουν Πρόεδρος ο Άγγελος Δαυίδ, Ανώτερος Δικαστής ο Δημήτρης Κίτσιος και Επαρχιακός Δικαστής ο Κώστας Σατολιάς.

(ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: