Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Με χιόνια μας αποχαιρετά το 2015


Βουτιά του υδράργυρου σήμερα και αύριο στην Κύπρο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χιονίσει ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές.

Ο καιρός αναλυτικά


Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.


Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένης καταιγίδας. Στα ορεινά και αργά το απόγευμα σε κάποιες ημιορεινές περιοχές αναμένεται να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα δυτικά και βόρεια ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον -1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός, ενώ παγετός θα σχηματιστεί και σε άλλες ορεινές περιοχές.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές αναμένεται να πέσει χιόνι, ενώ χιόνι ή χιονόνερο πιθανό να πέσει αργότερα και σε κάποιες πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα νότια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια ταραγμένη και τοπικά, στα δυτικά και βόρεια, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και στους πλην 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ημιορεινά θα επικρατεί παγετός. Παγετός δυνατό να σχηματιστεί αργότερα και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ χιόνι ή χιονόνερο πιθανό να πέσει και σε πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Το Σάββατο και την Κυριακή αναμένονται περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και διαστήματα με συννεφιά, που πιθανό να δώσει μεμονωμένες βροχές ή και λίγα χιόνια σε ορεινές και το Σάββατο μέχρι και σε ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο, μέχρι την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: