Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Δείτε τα ωράρια των καταστημάτων που θα ισχύουν μέχρι την απόφαση του Ανωτάτου

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, σε σχέση με την καταψήφιση των Κανονισμών που είχαν κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το ωράριο των καταστημάτων, είπε  η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Διαμήνυσε παράλληλα ότι η ισχύουσα νομοθεσία θα εφαρμοστεί, ενώ έκανε έκκληση στις επιχειρήσεις να μην απολύσουν προσωπικό.
Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Τρόοδος, η Υπουργός είπε ότι «λήφθηκε απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο έτσι ώστε, σύμφωνα και με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, να προχωρήσουμε με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με την καταψήφιση των Κανονισμών που είχαμε καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων».
Ερωτηθείσα τι θα ισχύσει μέχρι την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, απάντησε ότι «εφαρμόζεται ο Νόμος του 2006 με βάση το τεκμήριο της συνταγματικότητας».
Σε άλλη ερώτηση για τις αντιδράσεις από πλευράς πολυκαταστημάτων, κάποια από τα οποία στέλνουν το μήνυμα ότι θα παραμείνουν ανοικτά τις Κυριακές, αλλά και για το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωπα με τη νομοθεσία, η Υπουργός Εργασίας απάντησε «σίγουρα, το θέμα της νομοθεσίας θα εφαρμοστεί και από κει και πέρα ο καθένας δύναται να ασκήσει τα δικαιώματα του περί της αντισυνταγματικότητας της καταψήφισης των κανονισμών. Αλλά εμείς θα εφαρμόσουμε το Νόμο» είπε.
Πρόσθεσε ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά την Κυριακή, ενώ το Σάββατο θα είναι ανοικτά μέχρι τις 6μμ και την Τετάρτη μέχρι τις 3μμ.
Απαντώντας τέλος σε άλλη ερώτηση, είπε ότι θα ζητηθεί η επίσπευση της απόφασης του Ανωτάτου και απηύθυνε έκκληση προς όλους «να μην απολυθούν οποιοιδήποτε υπάλληλοι μέχρι να δούμε και την τελική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: