Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Εκατοντάδες καταγγελίες στην Κύπρο για υπερβολική ταχύτητα



Σε 714 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα και 512 καταγγελίες για άλλα τροχαία αδικήματα προέβη η Αστυνομία το διάστημα 24-29 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο εκστρατείας για πρόληψη και πάταξη της εγκληματικότητας και πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων.


Σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το διάστημα αυτό ελέχθησαν παγκύπρια 992 οχήματα και 1,069 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά. Επίσης, ελέγχθηκαν συνολικά 946 υποστατικά παγκύπρια και έγιναν 227 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής, Νόμο.

Επιπρόσθετα, στη διάρκεια επιχειρήσεων που διεξήχθηκαν για εφαρμογή του Νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχθηκαν 61 ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε το παράνομο.

Επίσης, στη διάρκεια εκστρατείας, μεταξύ των ημερομηνιών 7-20/12/15, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας «TISPOL», με σκοπό την αντιμετώπισης οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, έγιναν 3,877 έλεγχοι αλκοόλης και 308 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Εξάλλου, κατά το Σαββατοκύριακο 26-27 Δεκεμβρίου οι Ουλαμοί Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) προέβησαν σε παροχή βοήθειας προς το κοινό σε 36 περιπτώσεις, καθώς επίσης και σε 25 εξώδικες παρατηρήσεις.

Οι εκστρατείες της Αστυνομίας συνεχίζονται σε παγκύπρια βάση με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη, ιδιαίτερα κατά τις μέρες των γιορτών.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: