Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Αθήνα. Σήμερα η κηδεία του ηθοποιού και παρουσιαστή Ντάνου Λυγίζου



Σήμερα στις 2μμ από το νεκροταφείο Ζωγράφου της Αθήνας θα γίνει η κηδεία του ηθοποιού και τηλεπαρουσιαστή Ντάνου Λυγίζου, που απεβίωσε την παραμονή των Χριστουγέννων σε ηλικία 77 ετών.
 
Ο Ντάνος (Κωνσταντίνος) Λυγίζος γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου με καθηγητή τον σερ Λόρενς Ολίβιε.

 
Διακρίθηκε στην επιθεώρηση, αλλά έγινε γνωστός από την τηλεόραση την δεκαετία του εβδομήντα, όταν συμμετείχε στην παρουσίαση, δίπλα στον Νίκο Μαστοράκη, της χιουμοριστικής εκπομπής «Candid Camera» και του τηλεπαιγνιδιού «Bingo».
 
Στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα, στην έκρηξη της ιδιωτικής τηλεόρασης, παρουσίαζε μαζί με την Ελένη Ράντου και την Πόπη Χατζηδημητρίου την εκπομπή «Όχι τα νέα του ΑΝΤ1».
 
Στην προσωπική του ζωή, παντρεύτηκε δύο φορές, την πρώτη με τη δημοσιογράφο Έλλη Ευαγγελίδη και τη δεύτερη με την Ντίτα Σαλιβέρου, χωρίς να αποκτήσει απογόνους.
 
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του υπέφερε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, εξαιτίας του καπνίσματος, ασθένεια που τον οδήγησε στον θάνατο.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: