Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Φονικός ανεμοστρόβιλος στο Τέξας



Οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Τέξας, αυξάνοντας τον τραγικό αριθμό των θυμάτων των ακραίων καιρικών φαινομένων στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα στους 26.


Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι πέντε άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα στα αυτοκίνητά τους στο Ντάλλας ενώ άλλοι τρεις σε κοντινές πόλεις.

Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες καθώς ολόκληρα σπίτια ισοπεδώθηκαν. «Είμαι δασκάλα και έχουμε παιδιά στη γειτονιά και τα σπίτια τους έχουν εξαφανιστεί. Και το σπίτι μας δεν έπαθε τίποτα. Δεν το πιστεύω. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα περνούσα κάτι τέτοιο. Μοιάζει με εφιάλτη» είπε μία κάτοικος.

Ο Τζιμ Σέλτον, κάτοικος της περιοχής περιγράφει τη στιγμή του ανεμοστρόβιλου ενώ προσπαθεί να επισκευάσει ό,τι μπορεί στο γκαράζ του σπιτιού του.

«Ήταν απλώς ένας κανονικός ήχος τρένου και το επόμενο πράγμα ξέρετε, ήταν όλα.. εμείς, όλοι οι γείτονες όλοι πήγαμε σε ασφαλείς περιοχές και μαζευτήκαμε λίγο και 15 δευτερόλεπτα μετά όλα τελείωσαν».

Τις προηγούμενες ημέρες, δέκα άνθρωποι πέθαναν από ανεμοστρόβιλο στο Μισισιπή και έξι στην περιοχή του Τενεσί.

Στο `Αρκάνσο και την Αλαμπάμα διαδραματίστηκαν αντίστοιχες εικόνες.

Ενώ οι ακραίες καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ πριν από τα Χριστούγεννα δεν είναι άγνωστες, οι μετεωρολόγοι λένε ότι η ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές συνέβαλαν στην οξύτητα των καταιγίδων.


kype

Δεν υπάρχουν σχόλια: