Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο Λάρνακας με πλαστά διαβατήρια



Δύο ακόμα αλλοδαποί  συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας  και θα προσαχθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας  ως ύποπτοι σε υποθέσεις  πλαστογραφίας , πλαστοπροσωπίας και κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων.

Πιο συγκεκριμένα στις 2.45 τα ξημερώματα  αιτητής πολιτικού ασύλου από τον  Λίβανο μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας  ως επιβάτης της πτήσης για Βαρσοβία με τελικό προορισμό το Αμβούργο. Στον έλεγχο διαβατηρίων παρουσίασε διαβατήριο Δανίας με άλλο όνομα γεγονός που κίνησε τις υποψίες του  επι καθήκοντι αστυνομικού.
Ανακρινόμενος ο Λιβάνιος παραδέχτηκε πως το διαβατήριο δεν του ανήκει κι’  ότι  το προμηθεύτηκε  στη Λάρνακα από ένα άγνωστό του πρόσωπο καταβάλλοντας το ποσό των €1.000.



Πιο ακριβό ήταν το πλαστό διαβατήριο που παρουσίασε αλλοδαπός πρόσφυγας ο οποίος διέμενε στην βρετανική βάση Δεκέλειας ως επιβάτης της πτήσης προς τη Βασιλεία της Ελβετίας. Παραδεχόμενος ότι το  γερμανικό διαβατήριο που παρουσίασε δεν του ανήκε  ανέφερε ότι το είχε προμηθευτεί από Τουρκοκύπριο στην κατεχόμενη Λευκωσία  καταβάλλοντας το ποσό των €3.000.
Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν μέσω ΙΝΤΕΡΠΟΛ διεφάνη πως επρόκειτο  για διαβατήριο που είχε δηλωθεί ως απολεσθέν ή κλοπιμαίο στις γαλλικές αρχές.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: