Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στη Βικτόρια της Αυστραλίας



Τουλάχιστον 53 σπίτια καταστράφηκαν από τις δυτικές πυρκαγιές στη νοτιοανατολική επαρχία Βικτόρια της Αυστραλίας, δήλωσε ο Κρεγκ Λάπσλεϊ, ανώτερος αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της επαρχίας.


Τουλάχιστον "53 σπίτια καταστράφηκαν, θα υπάρχουν κι άλλα που έχουν υποστεί ζημιές", τόνισε ο Λάπσλεϊ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Australia.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό της πυροσβεστικής, θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τις ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Τζέιμισον Τρακ μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Έχουν εκδοθεί από τις αρχές επείγουσες προειδοποιήσεις προς τους πολίτες να απομακρυνθούν από πολλές παραθαλάσσιες περιοχές στη Βικτόρια, καθώς δυνάμεις της αυστραλιανής ΠΥ συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον Λάπσλεϊ η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνό την 19η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα όσα είπε ο ίδιος στο Sky News, οι πυρκαγιές υπάρχει κίνδυνος να συνεχίσουν να καίνε δασικές εκτάσεις ακόμη και μέχρι τον Φεβρουάριο.

Αξιωματούχοι λένε ότι οι καιρικές συνθήκες, ειδικά οι ισχυροί άνεμοι, δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, καθώς δεν επιτρέπει τη ρίψη νερού από μέρους πυροσβεστικών αεροσκαφών.

"Θα έχουμε έναν θερμό Ιανουάριο με ισχυρούς ανέμους, αναμφίβολα", είπε ο Λάπσλεϊ, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος επέκτασης των μετώπων των πυρκαγιών που έχουν ήδη κάψει 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η κίνηση αντιμετώπισε προβλήματα στην περιοχή και τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Great Ocean παραμένουν κλειστά. Κλειστά είναι πολλά μονοπάτια στο εθνικό πάρκο Great Otway, όπου υπάρχουν επίσης μέτωπα.

Η Βικτόρια είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Αυστραλίας.

Μέχρι σήμερα, παρά το εύρος και την κλίμακα των πυρκαγιών, δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινα θύματα.

Ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας της Βικτόριας, Ντάνιελ Άντριους, υποσχέθηκε ότι θα χορηγηθεί βοήθημα σε όσους έχασαν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές. Πολλά από τα σπίτια που καταστράφηκαν ήταν εξοχικές κατοικίες.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: