Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η αστυνομία συνεχίζει την Παγκύπρια εκστρατεία της για πάταξη της κυβείας



Συνεχίζονται εντατικά οι παγκύπριες συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας για πάταξη αδικημάτων κυβείας
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης παγκύπριας εκστρατείας της Αστυνομίας, για πάταξη αδικημάτων κυβείας κατά τη διάρκεια των γιορτών, πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ επιχειρήσεις με δικαστικά εντάλματα σε διάφορα υποστατικά σε όλες τις επαρχίες. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, εντοπίστηκαν συνολικά 32 πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία, τα οποία κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν αργότερα. Γραπτώς κατηγορήθηκαν επίσης και πέντε υπεύθυνοι υποστατικών, γιατί επέτρεψαν να διεξάγεται κυβεία στο υποστατικό τους. Επίσης, κατασχέθηκαν συνολικά, χρηματικό ποσό ύψους €225, 630 τραπουλόχαρτα,140 φίσιες διαφόρων χρωμάτων και διάφορες σημειώσεις ως ακολούθως:



Στην επαρχία Λευκωσίας, μετά από επιχείρηση μελών του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων (ΟΠΕ) Λευκωσίας, εντοπίστηκαν σε Σωματείο, πέντε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος του υποστατικού, να επιδίδονται σε κυβεία (ποκεριζέ) με χρήματα. Από τη σκηνή κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό ύψους €60, 104 τραπουλόχαρτα και 50 φίσιες διαφόρων χρωμάτων.



Επίσης, σε καφενείο στην επαρχία Λευκωσίας, εντοπίστηκαν έξι πρόσωπα, να επιδίδονται σε κυβεία (ποκεριζέ) με χρήματα. Από τη σκηνή κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ύψους €145 και 104 τραπουλόχαρτα.
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που διενεργήθηκαν στην επαρχία Λάρνακας από μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας, εντοπίστηκαν σε καφενείο τρία πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία με χρήματα. Στη σκηνή  εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 50 φίσιες και 107 τραπουλόχαρτα.



Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που διενεργήθηκαν στην επαρχία Λεμεσού από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, εντοπίστηκαν σε λέσχη 12 πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία (κουγκά) με χρήματα. Από τη σκηνή κατασχέθηκαν συνολικά 212 τραπουλόχαρτα, χρηματικό ποσό ύψους €20 και διάφορες σημειώσεις.
Τέλος, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που διενεργήθηκαν στην επαρχία Πάφου από μέλη του ΟΠΕ Πάφου, εντοπίστηκαν σε καφενείο, 6 πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία (ποκεριζέ) με φίσιες που αντιστοιχούν σε χρήματα. Στη σκηνή  εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 103 τραπουλόχαρτα και 40 φίσιες διαφόρων χρωμάτων.



Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται και έχουν ήδη εντατικοποιηθεί σε παγκύπρια βάση, κατά τις μέρες των γιορτών. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η Αστυνομία θα βρίσκεται σε αυξημένη εγρήγορση και θα ελέγχονται καθημερινά χαρτοπαικτικές λέσχες, σωματεία, καφενεία και άλλοι χώροι, στους οποίους θα υπάρχουν υπόνοιες ότι διεξάγεται κυβεία, με σκοπό να εφαρμόζονται πιστά οι πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: