Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Πέντε μέρες στο κελί γιατί προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια

Υπό πενθήμερη κράτηση έθεσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας δυο αλλοδαπούς, οι οποίοι  είχαν συλληφθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας  γιατί φέρεται να παρουσίασαν λίγο πριν την αναχώρηση τους πλαστά διαβατήρια.

Συγκεκριμένα, στις 2.45 τα ξημερώματα, αιτητής πολιτικού ασύλου από το Λίβανο μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας  ως επιβάτης της πτήσης για Βαρσοβία με τελικό προορισμό το Αμβούργο. Στον έλεγχο διαβατηρίων φέρεται να παρουσίασε διαβατήριο Δανίας με άλλο όνομα, γεγονός που κίνησε τις υποψίες του  επι καθήκοντι αστυνομικού.

Ανακρινόμενος ο Λιβάνιος παραδέχτηκε πως το διαβατήριο δεν του ανήκει και ότι  το προμηθεύτηκε  στη Λάρνακα από ένα άγνωστό του πρόσωπο καταβάλλοντας το ποσό των €1.000.
Πιο  ακριβό ήταν το πλαστό διαβατήριο που φέρεται να παρουσίασε αλλοδαπός πρόσφυγας ο οποίος διέμενε στη βρετανική βάση Δεκέλειας ως επιβάτης της πτήσης προς τη Βασιλεία της Ελβετίας. Παραδεχόμενος ότι το γερμανικό διαβατήριο που παρουσίασε δεν του ανήκε ανέφερε ότι το είχε προμηθευτεί από Τουρκοκύπριο στην κατεχόμενη Λευκωσία, καταβάλλοντας το ποσό των €3.000.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: