Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

SOS. Νέα απάτη μέσω διαδικτύου

Η Αστυνομία, μετά από αριθμό καταγγελιών που δέχτηκε για νέα απάτη μέσω διαδικτύου με σκοπό την απόσπαση χρημάτων, εφιστά εκ νέου την προσοχή του κοινού, ώστε είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις ηλεκτρονικές του συναλλαγές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αναρτώνται ανακοινώσεις σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, ότι χαρίζονται σκυλάκια. Εάν οι χρήστες επιδείξουν ενδιαφέρον, τότε μέσω ηλεκτρονικής συνομιλίας (chat), έρχονται σε επαφή με άτομα, τα οποία τους αναφέρουν ότι βρίσκονται στο εξωτερικό και για να τους αποστείλουν αεροπορικώς τα σκυλάκια, χρειάζονται χρήματα ως έξοδα αποστολής.
Όταν ο χρήστης εξαπατηθεί και αποστείλει το χρηματικό ποσό που του ζητήθηκε, τότε επικοινωνεί τηλεφωνικώς μαζί του άλλο πρόσωπο, το οποίο του ζητά επιπλέον χρήματα ως ασφάλεια του ζώου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, του αναφέρει ότι διαπράττει αδίκημα αν δεν προβεί στο επιπλέον έμβασμα που του ζητείται.
Ως εκ τούτου, το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις συναλλαγές του και να προβαίνει σε σχετικούς ελέγχους προτού εμπιστευθεί άγνωστά του πρόσωπα ή αποστείλει οποιαδήποτε χρηματικά ποσά.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: