Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Δείτε πόσες πυρκαγιές προκλήθηκαν από Λαμπρατζιές



Σε 61 κλήσεις για βοήθεια, 51 πυρκαγιές και 10 ειδικές εξυπηρετήσεις, ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο, από η ώρα 06.00 της 24ης μέχρι και η ώρα 06.00 της 25ης Απριλίου.
 

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από την 1η Απριλίου μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 58 πυρκαγιές που έχουν σχέση με το έθιμο της Λαμπρατζιάς.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ώρα 16.34 λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα κοντά  στο δρόμο του  χωριού Παλαιομέτοχο προς Αγίους Τριμιθιάς στην Λευκωσία.

Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Λακατάμιας και με την άφιξη ζητήθηκε επιπλέον βοήθεια με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν συνολικά επτά πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λευκωσίας και η ώρα17.45  τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά έκτασης 2 περίπου  εκταρίων από  ξηρά χόρτα και σκουπίδια.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν μια αποθήκη με εργαλεία ενώ ένα όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Άλλα οχήματα υπέστησαν μικρότερες ζημίες. Τα οχήματα βρίσκονταν σταθμευμένα σε χωράφι.
 
Επίσης, η ώρα 23.26 λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε αίθουσα διδασκαλίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λατσιών στη Λευκωσία.

Ανταποκρίθηκαν  πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Ακροπόλεως και η ώρα 23.55 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε ανεξάρτητη αίθουσα διδασκαλίας κατασκευασμένη από μεταλλικούς δοκούς και πανέλλα πολυουρεθάνης διαστάσεων 4x4m περίπου, στην αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λατσιών.

Από την πυρκαγιά η αίθουσα με το περιεχόμενο της καταστράφηκε. Τα αίτια της πυρκαγιάς η οποία προκάλεσε ζημιές πέραν των 30 χιλιάδων ευρώ διερευνώνται.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: