Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Αρκετά φθηνότερη πλέον η περιαγωγή στα κινητά

Από αύριο αρχίζει η μείωση του κόστους περιαγωγής για κλήσεις , γραπτά μηνύματα και δεδομένα σύμφωνα με την Κομισιόν, η οποία κάνει λόγο για μια σύντομη μεταβατική περίοδο ως τον Ιούνιο του 2017 που το λεγόμενο roaming θα καταργηθεί πλήρως, εντός της ΕΕ.

Οι νέες ανώτατες τιμές που θα ισχύουν από αύριο θα είναι: € 0,05 ανά λεπτό της κλήσης, € 0,02 ανά SMS και € 0,05 ανά MB δεδομένων χωρίς ΦΠΑ.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Andrus Ansip , υπεύθυνoς για την “Ψηφιακή Ενιαία Αγορά” δήλωσε σχετικά : “είμαστε στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής για το τέλος του roaming το 2017.Αυτό δεν θα είναι για τους Ευρωπαίους απλά και μόνο εξοικονόμηση χρημάτων , πρόκειται για άρση των φραγμών στην ενιαία ψηφιακή αγορά” .
Αντίστοιχα ο επίτροπος Gunter Oettinger , αρμόδιος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία , σημείωσε : “ Οι κανόνες αυτοί προστατεύουν το δικαίωμα κάθε Ευρωπαίου να έχει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό περιεχόμενο της επιλογής του , χωρίς παρεμβάσεις ή διακρίσεις, θα αποφευχθεί ο κατακερματισμός της ενιαίας αγοράς , θα δημιουργηθούν συνθήκες νομική βεβαιότητας για τις επιχειρήσεις και καθιστώντας ευκολότερη τη διασυνοριακή εργασία”.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: