Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Οκτώ μέρες υπό κράτηση για ναρκωτικά



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον ενός Αιγύπτιου και δύο Τουρκοκυπρίων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια, κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β και κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α με σκοπό την προμήθεια, δηλαδή περίπου 6 κιλών συνθετικών ναρκωτικών/αναβολικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το απόγευμα μέλη της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου ύστερα από πληροφορία ανέκοψαν και ερεύνησαν αυτοκίνητο ενοικιάσεως που οδηγούσε 39χρονος από την Αίγυπτο, με συνοδηγό 35χρονο Τουρκοκύπριο.

Κατά την έρευνα της Αστυνομίας εντοπίστηκε στην πόρτα του οδηγού ένα πλαστικό δοχείο μέσα στο οποίο υπήρχε φυτική ύλη, συνθετικά ναρκωτικά γνωστά ως BONSAI, βάρους τριών περίπου γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας με ίχνη φυτικής ύλης και δύο τσάντες με φυτική ύλη με την επιγραφή DAMIANA συνολικού βάρους 1600 γραμμαρίων και νάιλον σακουλάκια.

Επίσης εντοπίστηκε στην κατοχή του 35χρονου ένα μισοκαπνισμένο χειροποίητο τσιγάρο που περιείχε συνθετικά ναρκωτικά και μια ανοικτή συσκευασία με την επιγραφή MAD HATTER. Στην τσάντα του 35χρονου εντοπίστηκε επίσης μια νάιλον συσκευασία που περιείχε 12 συσκευασίες με την επιγραφή MAD HATTER, οι οποίες περιείχαν συνθετικά ναρκωτικά βάρους τριών γραμμαρίων η κάθε μία.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών των ανδρών της ΥΚΑΝ ο 35χρονος ανέφερε ότι μαζί τους από τη Λάρνακα ήταν και ο επίσης 35χρονος συγκάτοικος του Τουρκοκύπριος, ο οποίος αναζητήθηκε και εντοπίστηκε σε παραλία στην Αγία Νάπα.

Αργότερα διενεργήθηκε έρευνα σε αυτοκίνητο ενοικιάσεως στη Λάρνακα, που ενοικίασε ο δεύτερος 35χρονος Τουρκοκύπριος και εντοπίστηκαν μία ζυγαριά ακριβείας με ίχνη φυτικής ύλης.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα στην οικία που διαμένουν οι δύο Τουρκοκύπριοι όπου εντοπίστηκε μία πράσινη νάιλον σακούλα μέσα στην οποία υπήρχαν νάιλον συσκευασίες με φυτική ύλη με την επιγραφή DAMIANA, συνολικού βάρους 4,200 γραμμαρίων.

Ακόμα σε ταξιδιωτική τσάντα του ενός Τουρκοκύπριου εντοπίστηκε ένα κουτί σπίρτα μέσα στο οποίο υπήρχε ένα νάιλον σακουλάκι με μπεζ σκόνη MDMA βάρους 0,5 γραμμαρίων και ένα νάιλον σακουλάκι με ένα μπλε δισκίο. Όλα τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν από την ΥΚΑΝ ως τεκμήρια.

Επίσης στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως που οδηγούσε ο 39χρονος Αιγύπτιος και στην οικία του εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια συνολικά 42 συσκευασίες με αρωματικό καπνό.

Οι τρεις συνελήφθηκαν για αυτόφωρα αδικήματα και οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου στην Αγία Νάπα όπου ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν ότι αναμιγνύουν τη φυτική ύλη που βρέθηκε με συνθετικά ναρκωτικά τα γνωστά BONSAI και τα πωλούν στην Αγία Νάπα. Ο 39χρονος δεν παραδέχεται οποιαδήποτε ανάμιξη με τα ναρκωτικά αλλά παραδέχθηκε την κατοχή των συσκευασιών του αρωματικού καπνού.

Με δικαστικά εντάλματα σύλληψης οι τρεις άνδρες συνελήφθηκαν από την Αστυνομία τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης τους.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: