Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αναζητώντας …. ελπίδα


Η φετινή Πρωτομαγιά, όπως και οι προηγούμενες των τελευταίων 42 ετών, βρίσκουν την Κύπρο σκλαβωμένη, κάτω από τον Τουρκικό ζυγό. Χιλιάδες πρόσφυγες εξακολουθούν να βιώνουν την συγκεκριμένη περίοδο σκληρά και επώδυνα.

Την ίδια ώρα η οικονομική κρίση των τελευταίων πέντε ετών, εκτός από την συμπίεση των εισοδημάτων του, έχει προκαλέσει απόλυτη ανατροπή στην αγορά εργασίας.


Απολύσεις, ανασφάλιστη και «μαύρη» εργασία, καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων σε όσους «τυχερούς» εργάζονται ακόμα, νομιμοποίηση της άθλιας πρακτικής «ενοικίασης εργαζομένων»,  συνθέτουν το γαϊτανάκι του τρόμου.

Τα μηνύματα του 1886 και των εργατών του Σικάγο του 1936, και των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης χάθηκαν στα χρόνια της επίπλαστης ευδαιμονίας. Είναι καιρός να τα αναζητήσουμε και πάλι.

Να ξαναφέρουμε στην επικαιρότητά τα αιτήματά τους, να ξαναβρούμε τον δρόμο που οδηγεί στην ποιότητα ζωής και την ατομική αξιοπρέπεια.

Αυτός είναι και ο στόχος και το όραμα μου εάν οι ψηφοφόροι της Επαρχίας μου με τιμήσουν με την ψήφο τους στις 22 Μαΐου. Η δημιουργία μιας Επαρχίας στην οποία θα χαράξουμε μια νέα, δυναμική, και ελπιδοφόρα πορεία για την τοπική μας οικονομία, την αυτοτέλεια και την περηφάνια. Μια Επαρχία όπου ταυτόχρονα θα συναντιούνται η παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση με την ανάδειξη νέων δεσμών και θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης εργασιακής ασφάλειας και ειρήνης».
Ναι όλοι μαζί μπορούμε.
Ναι έχουμε ελπίδα..

ΧΡΥΣΟΔΟΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΙΤΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗ.ΚΟ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: