Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Οκτώ μέρες στο κελί ο Ξιούρουππας για την δολοφονία του Χριστοδούλου



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του Γιώργου Γεωργίου, άλλως Ξιούρουππα, 45 χρόνων από την Αραδίππου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις φόνου εκ προμελέτης, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β` και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.


Τα αδικήματα σημειώθηκαν χθες μέσα σε νυχτερινό κέντρο, σε πάροδο της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λάρνακα, με θύμα τον Παναγιώτη Χριστοδούλου.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη της ΜΜΑΔ καθώς και μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας με αλεξίσφαιρα γιλέκα και με πλήρη εξάρτηση.

Κατά την μεταφορά του υπόπτου στην αίθουσα του Δικαστηρίου υπήρξε προπηλακισμός από τους συγγενείς του θύματος, ένας εκ των οποίων έφτυσε στο πρόσωπο τον Ξιούρουππα. Προπηλακισμοί εναντίον του φερόμενου ως δράστη της στυγερής δολοφονίας σημειώθηκαν και κατά την αναχώρηση του από το δικαστήριο.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, το πιστόλι τύπου USP που χρησιμοποίησε ο ύποπτος για τη διάπραξη της δολοφονίας ανήκει σε Αστυνομικό, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί, και το οποίο κλάπηκε το 2008.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι ο Ξιούρουππας είχε αρχίσει να πυροβολεί το θύμα από απόσταση ενός μέτρου μέσα στο νυχτερινό κέντρο και δεν σταμάτησε να τον πυροβολεί και όταν ακόμη ο Χριστοδούλου έπεσε στο έδαφος.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: