Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Πάφο



Στην κατάσβεση πυρκαγιών σε μικρή προκατασκευασμένη οικία μεταξύ Αναφωτίας και Αγγλισίδων και κοντά στο χωριό Ακουρσός στην Πάφο προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.


'Οπως αναφέρεται, στις 08.08 «λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μικρή προκατασκευασμένη οικία (διαστάσεων 8Χ3) μεταξύ των χωριών Αναφωτιά – Αγγλισίδες. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με τρία οχήματα και η ώρα 08.36 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο».

«Για την κατάσβεση της χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλικτήρα από το νερό των οχημάτων και αναπνευστικές συσκευές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και πρόκειται περί εμπρησμού», προστίθεται.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι στις 11.41 «λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση και δέντρα πάρα το χωριό Ακουρσός στην Πάφο».

Ανταποκρίθηκαν ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Πέγειας και Στρουμπιού με πέντε οχήματα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν επίσης ένα όχημα του Τμήματος Δασών, ένα όχημα του Ταμείου Θήρας, ένα όχημα του κοινοτικού συμβουλίου Πέγειας, καθώς και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.31. Κατέκαψε έκταση δυο εκταρίων περίπου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 το πρωί χθες μέχρι και τις 06.00 το πρωί σήμερα ανταποκρίθηκε σε 32 κλήσεις για βοήθεια 19 πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις .



κυπε