Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Δείτε γιατί πέρασαν χειροπέδες σε ζεύγος Ιρανών στο αεροδρόμιο Λάρνακας



Δύο Ιρανοί, άνδρας και γυναίκα, συνελήφθησαν χθες από την Αστυνομία ως ύποπτοι για τα αδικήματα της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το απόγευμα παρουσιάστηκαν στο τμήμα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας για διαβατηριακό έλεγχο δύο αλλοδαποί από το Ιράν, άνδρας και γυναίκα ηλικίας 31 χρόνων με σκοπό να ταξιδέψουν για Βιέννη.
 
Από έλεγχο που διενήργησε η Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι και οι δύο έφτασαν στην Κύπρο 21 Νοεμβρίου 2016 από την Τουρκία στα κατεχόμενα και μέσα στα διαβατήρια τους δεν υπήρχε άδεια εισόδου αλλά άδεια διαμονής της Γερμανίας με ημερομηνία λήξης την 9/10/2018.
 
Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν μέσω του γραφείου της Ιντερπόλ διαπιστώθηκε ότι και οι δύο άδειες διαμονής έχουν καταγγελθεί στις γερμανικές αρχές ως κλοπιμαίες κενές (χωρίς στοιχεία).
 
Τα δύο άτομα συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας  και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.
 
Την υπόθεση εξετάζει το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας.



κυπε