Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Κύπρο



Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι βροχές κατά τόπους δυνατό να είναι παρατεταµένες ή και έντονες.
Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά παροδικά κατά τόπους µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, και στα προσήνεµα το απόγευµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στην περιοχή του Τροόδους αναµένεται χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές κατά διαστήµατα και
µεµονωµένες καταιγίδες. Οι βροχές κατά τόπους δυνατό να είναι παρατεταµένες ή και έντονες. Στην περιοχή του Τροόδους αναµένεται χιονόπτωση, που τη νύκτα δυνατό να επεκταθεί και στα ψηλότερα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Την Παρασκευή αρχικά αναµένεται να πέσουν τοπικές βροχές ή να σηµειωθούν µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται χιονόπτωση. Σταδιακά ο καιρός θα σηµειώσει σηµαντική βελτίωση.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εµφανίζονται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή άνοδο.