Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Από ελαττωματική καπνοδόχος ξέσπασε φωτιά σε οικία στη Γεράσα



Ελαττωματική καπνοδόχος προκάλεσε φωτιά σε πετρόκτιστη διώροφη κατοικία στο χωριό Γεράσα.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι λήφθηκε μήνυμα για τη φωτιά στις 19.46 και ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη με 3 οχήματα.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20.46. Η ξύλινη οροφή κατέρρευσε και κατέστρεψε το περιεχόμενο του ορόφου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς  χρησιμοποιήθηκε αυλός τυλιχτήρα και 4 αναπνευστικές συσκευές.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ελαττωματικής καπνοδόχου του τζακιού της οικίας.

Εξάλλου στις 00.31 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγεια κατοικία τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας, στο χωριό Άγιος Γεώργιος Μαμωνιών. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 01.55.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε η ηλεκτρική εγκατάσταση και η επίπλωση της κατοικίας. Η οροφή η οποία ήταν κατασκευασμένη από ξύλινα δοκάρια και τσίγκους υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς  χρησιμοποιήθηκε αυλός τυλιχτήρα και 2 αναπνευστικές συσκευές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΥ, οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού ανταποκρίθηκαν σε συνολικά 6 επεισόδια λόγω έντονης βροχόπτωσης. Τα 5 επεισόδια αφορούσαν άνοιγμα φρεατίων οχετών όμβριων υδάτων και 1 επεισόδιο άντλησης νερού από πλημμυρισμένο υπόγειο.

Συνολικά από τις 06.00 της 29ης Νοεμβρίου μέχρι και τις 06.00 σήμερα το πρωί η ΠΥ ανταποκρίθηκε  σε 43 κλήσεις για βοήθεια , 25 πυρκαγιές , 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.



κυπε