Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Άφαντος ο Έλληνας πρέσβης στην Βραζιλία



Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τον εντοπισμό του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, του οποίου η τύχη αγνοείται από τις 26 Δεκεμβρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται σημειώνεται ότι η πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου από τους οικείους του κ. Αμοιρίδη, ότι από την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του. Ο κ. Αμοιρίδης είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο στο πλαίσιο της άδειας των Χριστουγέννων που είχε.



Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση, τονίζεται στην ανακοίνωση.



κυπε