Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Δείτε τι λέγει αστυνομία και πυροσβεστική για την χθεσινή βροχόπτωση



Οι βροχές που έπεφταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και το πρωί της Πέμπτης σε πολλές περιοχές στην Κύπρο, δεν φαίνεται να προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα, σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές που λαμβάνουν Αστυνομία και Πυροσβεστική.


Ωστόσο, η Αστυνομία προειδοποιεί ότι οι δρόμοι είναι ολισθηροί λόγω της βροχόπτωσης, ενώ κάποια τμήματα του οδικού δικτύου στο Τρόοδος παραμένουν ανοικτά μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή και προειδοποιεί για πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή. Για την προτελευταία ημέρα του 2016 προβλέπονται τοπικές καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, μέχρι τις 10.30 το πρωί δεν υπήρχαν αναφορές για ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, πέραν μιας ενημέρωσης ότι στην περιοχή που βρίσκεται το Γεφύρι του Τζελεφού, στην Επαρχία Πάφου, οι δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι λόγω του νερού στον ποταμό.

Εξάλλου, σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, η οδός Βικέλα στη Λευκωσία (δρόμος από φώτα Ορφανίδη προς ΓΣΠ) έχει καταστεί επικίνδυνη για την τροχαία κίνηση, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού στο οδόστρωμα. Επικίνδυνη έχει καταστεί και η λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού, ενώ στην αερογέφυρα Λυμπιών έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις πετρών.

Όσον αφορά τις ορεινές περιοχές, οι δρόμοι Προδρόμου – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους και Καρβουνά – Τροόδους, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Την ίδια στιγμή, αρκετοί δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών.

Επίσης, στην περιοχή Τροόδους και Πλατρών επικρατούσε το πρωί της Πέμπτης ομίχλη, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ορατότητα σε συνδυασμό με τη χιονόπτωση.

Για άλλη μια φορά, η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα τους οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας του οχήματός τους αναμμένα.

Ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής δήλωσε από την πλευρά του στο ΚΥΠΕ ότι τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Υπηρεσία του, λόγω της βροχόπτωσης, περιορίστηκαν σε τρεις πτώσεις δέντρων σε Λεμεσό, Λάρνακα και Αμμόχωστο. Επίσης, υπήρξε και μια περίπτωση βραχυκυκλώματος ηλεκτρικών καλωδίων της ΑΗΚ λόγω του αέρα στη Λάρνακα, ενώ δεν υπήρξαν άλλες αναφορές για ιδιαίτερα προβλήματα.

Όσον αφορά τον καιρό την παραμονή της πρωτοχρονιάς, αλλά και την πρώτη ημέρα του νέου έτους, η Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι θα υπάρχουν περίοδοι με συννεφιά, αλλά και διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό.

Τοπικά αναμένονται βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ορεινά και πολύ πιθανό στα ημιορεινά θα πέφτουν χιόνια κατά διαστήματα σε κάποιες περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, αλλά την Κυριακή αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.



κυπε