Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Δείτε από που ξεκίνησε φωτιά κατοικίας στη Λεμεσό



Πυρκαγιά η οποία πιθανόν να προκλήθηκε από ανεπιτήρητη ηλεκτρική συσκευή (θερμάστρα) ενώ οι κάτοικοι απουσίαζαν, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε κατοικία στη Λεμεσό.


Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι  η ώρα 18.15 λήφθηκε η κλήση για πυρκαγιά σε παλιά ισόγειο οικία στην Εμμανουήλ Ροΐδη , στην Αγία Ζώνη. Η πυρκαγιά ήταν σε δωμάτιο της οικίας. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου με 3 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.45.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλός τυλιχτήρα από το νερό των οχημάτων και 2 αναπνευστικές συσκευές. Εκτεταμένες ζημιές έπαθε η ξύλινη οροφή και εξοπλισμός του δωματίου. Θα ακολουθήσει διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς σήμερα σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Η ώρα 01.10 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διπλοκάμπινο όχημα μάρκας Mitsubishi  σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο δίπλα από την οικία του ιδιοκτήτη στην οδό Αγ. Ραφαήλ  στο χωριό Μαρώνι. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με 3 οχήματα και η ώρα 01.26 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.  Η πυρκαγιά ήταν στο μπροστινό μέρος του οχήματος το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Η πιθανότητα εμπρησμού δεν μπορεί να αποκλειστεί. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Εξάλλου η ώρα 04.06 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας BMW 630 με  σταθμευμένο στο δρόμο έξω από την οικία του ιδιοκτήτη στην οδό Ευφροσύνης στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας και η ώρα 04.31 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία   από τις 06.00 το πρωί χθες μέχρι και τις 06.00 σήμερα το πρωί ανταποκρίθηκε  σε 27 κλήσεις για βοήθεια, 14 πυρκαγιές και 13 ειδικές εξυπηρετήσεις .



κυπε