Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Αισιόδοξος ο ΣΙΚΑΠ για τη νέα τουριστική περίοδο



Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από πλευράς επισκεψιμότητας τη νέα τουριστική  σαιζόν και  για τα Κέντρα Αναψυχής  και την επισιτιστική βιομηχανία , σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου Φύτο Θρασυβούλου.


Ο κ. Θρασυβούλου είπε στο ΚΥΠΕ  πως από τις κρατήσεις που έχουν γίνει στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Επαρχίας Πάφου διαφαίνεται ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε την προοπτική της Πάφου για το αύριο.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου έχει ενημερώσει τα μέλη του, να αρχίσουν να ετοιμάζονται για την επόμενη τουριστική περίοδο, ανακοινώνοντας παράλληλα πως ο ΣΙΚΑΠ προσπαθεί μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης και αναβάθμισης  να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες ούτως ώστε αυτή η τουριστική περίοδος να είναι η “διαφορετικότατη” από τις άλλες.

Ο κ. Θρασυβούλου εκτίμησε πως αν και η χειμερινή περίοδος δεν ήταν πολύ “κακή” , εξέφρασε την επιθυμία του όπως φέτος να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για το καλύτερο, αφού –όπως είπε- η τουριστική βιομηχανία είναι το μέλλον και η βάση της πόλης μας, αλλά και της Κύπρου γενικότερα.

Ταυτόχρονα διαπίστωσε, ότι τα Κέντρα Αναψυχής αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα εργατικού δυναμικού και κυρίως εκπαιδευμένου εργατικού δυναμικού.

Είπε μάλιστα πως στην τελευταία συνάντηση που είχε ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής με το Υπουργείο Εργασίας διαφάνηκε από τις λίστες των ανέργων , ότι στο τουριστικό τομέα δεν υπάρχει ενδιαφέρον κατάρτισης και εκπαίδευσης.

Χρειάζεται συνέχισε, να εφαρμοστούν τέτοιες πολιτικές ώστε να γίνει κατορθωτή η προσέλκυση επισκεπτών και την αναβάθμιση της τουριστικής βιομηχανίας της Πάφου.



κυπε