Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Λύματα ταλαιπωρούν κατοίκους στο Στρουμπί

φώτο αρχείο 
Έντεκα ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρούνται οι  κάτοικοι στο Στρουμπί από τα  λύματα και ακόμη να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους. 


Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου, του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με το συγκεκριμένο θέμα αλλά ακόμη τα προβλήματα παραμένουν, παρόλο που οι κυβερνήσεις και τα κοινοτικά συμβούλια αλλάζουν. 

Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των πολιτών της περιοχής. 

Κάποιοι φαίνεται να κατασκεύασαν παράνομα φρεάτια και διοχετεύουν τα απόβλητα όταν οι δεξαμενές των οικιών τους γεμίσουν.

Αποτέλεσμα τα λύματα να διανύουν μέσα από αυλάκι πάνω από 100 μέτρα κατά μήκος του δρόμου με έντονη τη δυσοσμία. Στη συνέχεια μέσα από οχετό καταλήγουν σε περιβόλι το οποίο είναι δενδροφυτεμένο από μεγάλα οπωροφόρα δένδρα. Στο περιβόλι ο ιδιοκτήτης διατηρεί και αριθμό πουλερικών.

Η επαρχιακή Επιτροπή Πάφου βρέθηκα στην περιοχή, όπου ο ιδιοκτήτης του περιβολιού αγανακτισμένα εξιστόρησε τον Γολγοθά του.  Παρόλο που έχει αποταθεί παντού - σε κοινοτικές αρχές, Επαρχιακή Διοίκηση, Υγειονομικές Υπηρεσίες, Επίτροπο Διοικήσεως-  και όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα, τα μέτρα που πάρθηκαν είναι από ανύπαρκτα ως ημιτελή.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών καλούμε επιτέλους τους αρμόδιους να αφουγκραστούν την κραυγή αγωνίας των κατοίκων και να αναλάβουν δράση. 

Η ποιότητα ζωής και η υγεία είναι αγαθά που δικαιούνται όλοι οι πολίτες.  


Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου
Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών