Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Επεισόδια κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΜΟΝΟΙΑ



Επεισόδια σημειώθηκαν πριν και κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα για το κύπελλο Coca Cola μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ που ξεκίνησε στις 5μ.μ. χθες στο Τσίρειο Στάδιο.

Συγκεκριμένα, πριν από την έναρξη του αγώνα,
δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατά την είσοδο τους στο Στάδιο και έγινε μερική χρήση δακρυγόνων για αποκατάσταση της τάξης, ενώ συνελήφθη 26χρονος οπαδός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο οποίος εντοπίστηκε από μέλη της ΜΜΑΔ να ρίχνει κροτίδες. Σε σωματική έρευνα που του έγινε, εντοπίστηκε στην κατοχή του μια χάρτινη κυλινδρική κροτίδα, η οποία παραλήφθηκε ως τεκμήριο.
            Ακολούθως, κατά τη διάρκεια του πρώτου και δεύτερου ημιχρόνου οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έριχναν πυρσούς, καπνογόνα και κροτίδες στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα στο 27ο και 72ο λεπτό, ενώ στο 77ο λεπτό έγινε οριστική διακοπή του αγώνα.
            Κατά τη διακοπή του αγώνα, οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συνέχισαν να ρίχνουν πυρσούς και κροτίδες στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και πέτρες και άλλα αντικείμενα. Από τη ρίψη των αντικειμένων, τραυματίστηκε στο σαγόνι ένας επιτηρητής, στον οποίο έγινε συρραφή τραυμάτων, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε διάφορες εγκαταστάσεις του Σταδίου.
Συγκεκριμένα, προκλήθηκαν ζημιές σε φωτιστικά και πλακάκια, ενώ θρυμματίστηκαν τζάμια στα αποχωρητήρια της κερκίδας και καταστράφηκαν περίπου 30 πλαστικά καθίσματα. Επίσης, από τη ρίψη πυρσών, καπνογόνων και κροτίδων, προκλήθηκε ζημιά στον στίβο του Σταδίου και τον χορτοτάπητα του γηπέδου.

            Το ΤΑΕ Λεμεσού και ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη συνεχίζουν τις εξετάσεις.




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ