Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Συννεφιασμένος ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα αρχικά, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, και το απόγευμα αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό τα νότια και δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 αλλά παροδικά στα προσήνεμα μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, και αρχικά την Τετάρτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά, ελαφρές κυρίως, βροχές. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευμα και μετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πολύ πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά πτώση κατά το τριήμερο.