Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Δείτε ποιος και που προσέλκυε ανήλικες μέσω διαδικτύου



Δικογραφία σχηματίστηκε εις βάρος ενός 67χρονου για πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.



Ειδικότερα, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η ανεύρεση αγνώστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε με ανήλικη μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και απέσπασε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.



Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  πραγματοποίησε αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες εταιρίες και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και προέκυψαν τα στοιχεία συνδρομητή  που αντιστοιχούν στην οικία του 67χρονου. 
Ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 16 Φεβρουαρίου 2018 στην κατοικία του 67χρονου σε περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό έρευνα υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, μία κάρτα sim, μία κάρτα μνήμης τύπου micro sd και εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε αρμοδίως, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.




http://www.protothema.gr/greece/article/765352/attiki-67hronos-proselkue-anilika-paidia-meso-diadiktuou/