Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ο καιρός στην Κύπρο για τις επόμενες μέρες


Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Στα προσήνεμα παράλια θα φτάνουν παροδικά τα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω  στους 19 στο εσωτερικό και τα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και αρχικά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια και λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.
 
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
 
Την Τρίτη και την Τετάρτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ