Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Βρέχει σήμερα στην Κύπρο

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
Το απόγευμα πιθανό να σημειωθεί και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα τοπικά νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά και τα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, σε πολλές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Αργότερα, όμως, ο καιρός θα σημειώσει σημαντική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά αργότερα θα καταστεί ταραγμένη στα προσήνεμα. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή στη συνέχεια.